Passion for ølbrygning

Passion for ølbrygning
juni 8, 2015 Kenneth
Bryggeriet Apollo, Passion for øl, Miombo Skovhonning, honning, skovhonning, øl, golden strong, økologisk

Passion for ølbrygning

Bryggeriet Apollo åbnede i 1990 og har været en forløber for 1990’ernes ølrevolution i Danmark, som bød på fremkomsten af hundredvis af nye og spændende mikrobryggerier. Nu har bryggeriet været én af de første til at lave en ale med Økologisk Miombo Skovhonning fra Zambia.

Af Kenneth Jørgensen, Co-founder and Sustainable Business Developer, Mzungu.

Jeg møder den svenskfødte brygmester Christoffer Ljunggren på hans hjemmebane i Bryggeriet Apollo, placeret i det mest centrale København og med det verdenskendte Tivoli som den gode nabo.

Christoffer startede i 2012 som brygmester på bryggeriet.  Han har en spændende fortid som skibskok i de svenske farvande og senere som kok på en Michelin-restaurant i New York. Det var i New Yorks gastronomiske smeltedigel, at passionen for ølbrygning opstod. ”Jeg kan faktisk ikke tåle rødvin, så ølbrygning er helt enkelt ganske naturligt for mig”, siger en smilende Christoffer.

Golden Strong på Fad

Da Christoffer viser rundt i bryggeriet blandt de smukke håndbankede kobberkedler bliver det klart, at det for Christoffer er i detaljen, at den gode smag skal findes. Der finjusteres på temperaturen til mæsken, hvor den tørrede malt klargøres til urtkogningen, mens han fortæller om den seneste bryg med Miombo skovhonning.

”Jeg har med honningen lavet en Golden Strong, en særlig belgisk ale med en styrke på ca. 7 %”, fortæller Christoffer. Han fortsætter: ”Honningen er meget nem at arbejde med, da den har en flydende konsistens og så giver den smag til øllet i modsætning til de fleste almindelige honninger på markedet”.

Vi smager på alen og den har en frisk og balanceret smag. Honningen giver øllet et abrikosagtigt snit uden at fylde for meget. Golden Strong lever op til sit navn og har en smuk gylden farve og en afdæmpet humlekarakter og bitterhed.

icon box image

Jeg kan faktisk ikke tåle rødvin, så ølbrygning er helt enkelt ganske naturligt for mig.

Miombo Skovhonning, skovhonning, bryggeriet Apollo, øl, kobberkedler, ølbrygning, Mzungu,
Skovhonning, Miombo Skovhonning, Miombo, øl, Bryggeriet Apollo, Ølbrygning, Golden Strong, Mzungu

Øllen til maden

Christoffers job består bl.a. i at tænke i helheder og tilpasse øllets karakter til de gode madretter, som restauranten A Hereford Beefstouw serverer på stedet.

De to store kobberkedler står placeret midt i lokalet og helt tæt på de spisende gæster, som har mulighed for at følge med i, hvordan den hjemmebryggede øl bliver til på stedet. Bryggeriet Apollos bryganlæg blev indkøbt i det gamle Østtyskland i 1989 og det passer Christoffer godt, da det tyske bryggerianlægs indretning byder på optimale rammer for perfektion.

Golden Strong kan i en begrænset periode nydes på Bryggeriet Apollo, som du finder ved siden af TIVOLI på Vesterbrogade 3, 1620 København V.

[fb_button]