Prøv en Lille Lækkerbisken – Baobab Kransekager

Prøv en Lille Lækkerbisken – Baobab Kransekager

Kransekager med Baobab

Der er næsten ingen grænser for hvad baobab kan bruges til! Den rene kransekage med det rene Baobab Frugt Pulver smager forfriskende og er en lille lækkerbisken med en stor smag. Vi har i Mzungu afprøvet de velkendte kransekager og tilsat det relativt ukendte Baobab Frugt Pulver. De er lette at frembringe, men kræver en sprøjtepose og et vist håndelag, men så bliver kransekagerne også flotte og meget indbydende at se på!. Klar, parat smag!

Klar til servering på: 30 minutter.

Antal portioner: ca. 35 stk.

Ingredienser:

Marcipanmasse - 4 spsk. fulde Baobab Frugt Pulver, 500 g ren marcipan, 200 g, rørsukker (eller hvidt sukker) og 100 g pasteuriserede æggehvider.

Chokoladebund – 100 g mørk chokolade.

Pynt – evt. med hasselnødder.

Sådan gør du:

  • Du starter med at piske rørsukker, æggehvider og Baobab Frugt Pulver sammen. Det er vigtigt, at blandingen får lov at stå i ca. 1 times tid, så rørsukkeret opløses helt. Har du travlt kan du i stedet anvende hvidt sukker, som opløses langt hurtigere. Det er en smagssag om du anvender det ene eller det andet, men det mindre raffinerede rørsukker har lidt sødere aromatiske smagsnuancer, så mindre mængder kan som regel anvendes.
  • Tilsæt marcipanen til massen og ælt det sammen. Brug evt. en spartel.
  • Put marcipanmassen i en sprøjtepose og lav små rosetter. Slut toppen af med en hurtig bevægelse, så du får en flot spids top.
  • Der kan evt. pyntes med en hasselnød til sidst på toppen, hvis det ønskes eller er de også flotte uden.
  • Bag kransekagerne i ovnen i 8-10 min ved 200 grader til de er lettere brune i kanten.
  • Smelt chokoladen i et vandbad. Når kransekagerne er færdigbagte og afkølet, så kan bunden dyppes i den mørke smeltede chokolade.

Kransekageopskriften er lavet med inspiration fra madbloggen Bag den Kage.

FacebookTwitterGoogle+

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>