Friske Baobab Flødeboller

Friske Baobab Flødeboller
december 11, 2014 Kenneth

Vi hjælper din flødebollefantasi lidt på vej med denne friske variant af flødeboller med Baobab. Kast et blik på det cremede råhvide skum, når du har bidt i den sprøde chokoladeskal og måske også fået lidt af marcipanbunden med. Baobab Frugtpulveret pifter flødebollen op og giver den en forfriskende smag fra de syrlige toner, men med en karamelagtig sødmefylde, som skubber til grænserne for, hvordan en flødebolle skal smage.

Klar til servering på: 1 timer og 30 minutter (med afkøling i køleskab)

Antal: ca. 15 stk.

Ingredienser:

Bunde – marcipan 400 g (bland evt. lakridspulver i).

Fyld – 6 stk. Æggehvider (pasteuriseret), 360 g sukker og 4 spsk. Baobab Frugt Pulver.

Overtræk – 300 g mørk chokolade 44 %.

Pynt – kokos.

Sådan gør du:

  • Marcipanmassen rulles ud med en kagerulle. Når massen er kold, så er den lettest at arbejde med. Brug evt. lidt mel, hvis det kniber med at få den til at slippe underlaget. 15 bunde eller flere stikkes ud med et glas i passende størrelse eller ca. 7 cm i diameter. Bundene bages i 8-10 minutter ved 200 grader på næstøverste rille. Kom dem herefter i køleskab.
  • For at lave fyldet til flødebollerne piskes æggehviderne stive. Sukker tilsættes langsomt sammen med Baobab Frugtpulver. Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose med stjernetyld. Baobab Frugtpulveret egner sig godt til skum i flødeboller, da det har en meget høj tørhedsgrads. Hvilket betyder, at massen ikke bliver vandet.
  • Varm derefter fyldet i 5 minutter ved 150 grader, da det herved bliver lettere at overtrække med chokolade.
  • Overtrækschokoladen smeltes og duppes evt. med en bagepensel, men vi har erfaret, at de bliver flottere, hvis du hælder chokolade udover. Det kan gøres ved at anvende en hulspatel, som flødebollen placeres på. Hold den henover gryden med chokolade og hæld med en spiseske chokolade over flødebollen. Det fungerer meget godt.
  • Pynt evt. nogle af flødebollerne med kokos.

God fornøjelse!

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*