Baobab Macarons

Baobab Macarons

En macaron er en lille, lækker fransk specialitet, som efterhånden har fundet vej til det danske gourmet-marked indenfor kager og andre søde sager. Ganachen er en hvid chokoladecreme, som i forening med den friske Baobab, smager skønt. Hvid chokolade kan ellers blive for tungt, men dette er ikke tilfældet med disse macarons, som har en frisk frugtagtig smag.

 

Macarons, Dorte Silberg, Baobab, søde sager

Klar til servering på: 2-3 timer (med nedkøling).

Antal: 15-20 stk.

Ingredienser:

Ganache (fyld): 1 dl. piskefløde, 3 tsk. Baobab-frugtpulver og 100 gram hvid chokolade.

Makronbunde: 43 g mandler (eller mandelmel), 75 g flormelis, 1 stor æggehvide, 25 g sukker og rød pastafarve.

Sådan gør du:

Ganache:

  • Piskefløde og baobab hældes i en lille gryde og røres kraftig til det lige når kogepunktet.
  • Hvid chokolade smeltes let over vandbad, skålen tages op af gryden når halvdelen af chokoladen er smeltet.
  • Den varme fløde hældes over den delvis smeltede chokolade og det hele røres godt sammen. Skålen sættes på køl min. nogle timer, eller natten over.

Makronbunde:

  • Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
  • Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Tilsæt farve. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter.
  • Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber)
  • Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt 24 små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
  • Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
  • Når bundene er helt kolde samles de med ganache og sættes på køl nogle timer eller til dagen efter.

TIP: De lækre macarons smager bedst direkte fra køleskabet.

Opskriften er udviklet af Dorte Silberg, som med sin præcision og kreativitet har flere fantastiske kager på samvittigheden! Se mere her.

FacebookTwitterGoogle+

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>